OTVORENO: Vučić o gađanju flašom u Valoni, izjavama Tačija, nestašici na Kosovu, listu “Danas”…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je izraz "slabosti i nervoze" kosovskih Albanaca to što je na sastanku CEFTA u Valoni predstavnik Kosova u petak flašom gadjao šefa delegacije Srbije.

Beta

“To nije izraz snage i nadmoći, već govori o velikoj nervozi kod njih jer su mislili da su sve završili 2008. godine (kada je Kosovo proglasilo nezavisnost)”, ocenio je Vučić i dodao da “kada ste primorani da nekoga na najprimitivniji način gadjate flašom, to jasno govori da je neko izgubio živce, a mislim da imaju razlog za to”.

Vučić je u Sivcu gde je počeo posetu Zapadnobačkom okrugu u okviru svoje kampanje “Budućnost Srbije”, rekao: “Kad-tad ćemo morati da se vratimo razgovorima, a to će se desiti kad ukinu takse”.

Komentarišući izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da je ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medvedje s Kosovom “san svakog Albanca” na čijem će ostvarenju Tači rekao da će raditi, Vučić je ocenio da je ta priča “bezveze” i da gradjani tih triju opština Srbije “ne treba da brinu”.

“To Tači priča već dve-tri godine i bezveze mu je ta priča. Niti mogu oni to da ostvare, niti to ima nilo kakve veze sa realnošću. Nikakve ozbiljne opasnosti nema”, rekao je predsednik Srbije i vladajuće stranke SNS.

Upitan kako komentariše tekst na naslovnoj strani lista “Danas” u kojem se izražava sumnja u navode o nestanku osnovnih životnih namirnica na severu Kosova, Vučić je rekao da to “nije novost” jer “više od godinu i po dana postoji sinhronizovana akcija u kojoj treba predstaviti Srbe sa Kosova, posebno sa severa, kao kriminalce i produženu ruku Beograda, i govoriti kako su oni uvek krivi za sve”.

“Te novine ne čitam, ali je logično da govore isto što i Tači i Haradinaj. To pišu i u Prištini Koha ditore, Zeri, kao i ovi naši ‘pet miliona’. Kada to čujete od Rade Trajković ili onog Jakšića koji se slika po najskupljim bazenima, znajte da to ne govore Srbi sa Kosova, nego neko drugi”, kazao je Vučić.