Odbornica Jedinstvene Srbije Jelena Đorđević danas je isključena iz odborničke grupe te stranke, pošto je u četvrtak najavila da će u Skupštini grada Niša glasati protiv odluke da se niški aerodrom "Konstantin Veliki" besplatno ustupi državi.

 

Odluku o isključenju saopštio je Gradski odbor Jedinsvene Srbije Niš, uz napomenu da je podnet i zаhtev centrаlnim orgаnimа strаnke dа se hitno pokrene postupаk zа njeno isključenje.

– Jelenа Đorđević je pre dolаskа u Jedinstvenu Srbiju bilа člаn i odbornik političke strаnke Dveri, а pre togа političke strаnke Socijaldemokratske partije Srbije, tаko dа ne iznenаđuje činjenicа brze promene njenog političkog stava – navodi se u saopštenju.

Odbornička grupa Jedinstvena Srbija-Ruska stranka je članica vladajuće koalcije u niškom parlamentu koju predvodi SNS.

Jelena Đorđević juče je najavila da će dalju borbu za Niš i Nišlije nastaviti kao nezavisan odbornik pošto istupa iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija.

– Odluka da se niški aerodrom preda na upravljanje državi nije u interesu Niša i građana Niša i ja za takvu odluku ne mogu da glasam jer sam kao odbornica dužna da u prvi plan stavljam opšti, a ne stranački ili pojedinačni interes – kazala je Đorđević.

Ona je istakla da trpi pritiske zbog svog stava, ali da bi volela da i ostali odbornici iz vladajuće koalicije slede njen primer. Jelena Đorđević juče je na Jutjub postavila i blog u kome je obrazložila svoje postupke:loading...