OVA MERA SLEDEĆA POPUŠTA? Kon kaže – da, ali uz žestoko PROTIVLJENJE medicinskog dela Kriznog štaba

Verovatno će u kriznom štabu biti borba da se nekim objektima produži radno vreme za neki sat, ali mislim da sad o tome nema ni govora, kaže Predrag Kon.

Printscreen RTS

Uprkos nešto boljoj epidemiološkoj situaciji s koronavirusom u prethodnom periodu, mere koje su na snazi ostaće nepromenjene najverovatnije do kraja januara, kazao je član Kriznog štaba.

On je za Kurir rekao i da se u Srbiji još uvek beleži veliki broj zaraženih na dnevnom nivou, te da još uvek ne možemo govoriti o brzom popuštanju mera.

“Još imamo delom nepovoljnu, a delom nestabilnu situaciju, zavisno od dela Srbije. Beograd još uvek ima blizu 600 novozaraženih na dnevnom nivou. To je visok broj. Dakle, ne možemo govoriti o nekom brzom popuštanju. Treba da se, ukupno gledano, spustimo na dvocifren broj da bismo uopšte mogli da pričamo o tome, a mi smo još na četvorocifrenim brojevima, tako da smo još daleko od toga”, kaže dr Kon i dodaje da će “produženja radnog vremena za neke objekte biti, ali, verovatno, uz žestoko protivljenje medicinskog dela kriznog štaba”.

“Jako je važno da, ako se spušta aktivnost virusa, ne dozvolimo ponovno podizanje. Mi već imamo vrlo relaksirane mere. Verovatno će u kriznom štabu biti borba da se nekim objektima produži radno vreme za neki sat, ali o tome će biti reči u narednom periodu. Mislim da tokom januara nema ni govora o tome”, naglašava Kon i dodaje da na važeće mere nisu stavljeni rokovi, a da “nema ni teoretske osnove da se nešto toliko promeni u drugoj polovini januara da bi došlo do popuštanja mera”.

I KON SE OGLASIO POVODOM SMRTI LEKARA: Epidemiolog ocenio situaciju sa koronom u Srbiji kao…loading...