Pomogao je u hvatanju opasnog serijskog ubice, ali sada, 30 godina kasnije, ŽALI ZBOG TOGA (VIDEO)

Romero
printscreen

I pored toga što ga preko trideset godina ljudi doživljavaju kao heroja, ovaj mladić često poželi da se nikada nije našao u takvoj situaciji...

Tog 25. avgusta 1985. trinaestogodišnji Džejms Romero nije mogao da spava. Otišao je do kamp prikolice svojih roditelja da uzme jastuk. Tom prilikom čuo je čudne zvuke iz garaže.

Kada se približio garaži kroz prozor je video provalnika. Prestravljen, sakrio se iza kola njegovih roditelja. Kada je pomislio da je provalnik otišao, istrčao je ispred kuće kako bi ga još jednom video. I danas se vrlo dobro seća muškarca koji užurbano ulazi u kola.

 

Uplašen da ga je misteriozni muškarac video, obavestio je roditelje koji su odmah pozvali policiju. Ispostavilo se da je u pitanju čuveni kriminalac Ričard Ramirez, poznatiji kao “Noćna uhoda”. Ramirez je policiji već bio poznat po brojnim, pljačkama, silovanjima i ubistvima.

 

Džejms Romero je znatno ubrzao istragu kada se delimično prisetio broja registarskih oznaka Ramirezovih kola. “Noćna uhoda” bio je uhvaćen kroz par dana, piše portal Viralnova.

Trinaestogodišnji Džejms se našao u žiži javnosti onda kada je pristao da svedoči protiv Ričarda Ramireza.

Posledica popularnosti ovog mladića danas jeste permanentan strah od odmazde Ramireza.

Ipak, Romero spominje i lepu stranu svog podviga. Od lokalnih firmi dobio je razne poklone. Pored besplatnih vaučera za restorane i prodavnice sportske opreme, najdraži poklon mu je svakako kros motor.

 

Ipak priznaje da mu je ta noć kada je video Ramireza promenila život.  Kako kaže, s vremena na vreme zažali zbog svog herojskog podviga.