OVAKO JE GLASAO BEOGRAD: Najveće iznenađenje priredio je MLADENOVAC (VIDEO)

Beograd
Pixabay.com

Demokratska stranka "odbranila" Vračar i Stari grad, a Aleksandar Šapić trijumfovao ispred SNS na Novom Beogradu. Iznenađenje u Mladenovcu. SNS ubedljiv u 14 opština.

 

Dve centralne beogradske opštine, kao i najveća (po broju stanovnika) – Novi Beograd, nisu pripale Srpskoj naprednoj stranci. U svim ostalim, a to znači ukupno 14, stranka Aleksandra Vučića je odnela pobedu.

Treba pomenuti i iznenađenje u Mladenovcu, gde je lista Ljubiše Preletačevića-Belog “Samo jako” zauzela drugo mesto, sa čak 21 odsto glasova! 

NOVI BEOGRAD – U najmnogoljudnijoj opštini u Beogradu i u Srbiji, Aleksandar Šapić sa svojom grupom građana odneo komotnu pobedu sa 36 odsto glasova, a iza njega je SNS sa 27 odsto. Na trećem mestu je Pokret “Dosta je bilo” Saše Radulovića sa osam odsto. U lokalni parlament ulaze i Demokratska stranka i radikali, koji su jedva prešli cenzus – 5,6 odsto.

VRAČAR – Vodila se velika bitka za Vračar. Jedna od opština u kojoj je jošd od vremena režima Slobodana Miloševića, Demokratska stranka bila na vlasti, ipak neće promeniti vlast. Ali, bilo je baš tesno. Prema podacima lokalnih komisija, najviše glasova na Vračaru osvojila je koalicija “Vračar slobodno – Bane Kuzmanović” (DS, SDS, LDP, NOVA, SDU) – 30,89% glasova. Ta lista će u Skupštini opštine Vračar imati 17 mesta. Sprska napredna stranka osvojila je 27,94% glasova i imaće 16 odbornika. Za listu “Dosta je bilo – Saša Radulović” glasalo je 13,65% birača koji su izašli na izbore i ova lista imaće 7 odbornika u lokalnom parlamentu. Socijalistička partija Srbije imaće tri odbornika, a koalicija DSS-Dveri 2 odbornika.

STARI GRAD – U centralnoj beogradskoj opštini, pobeda koalicije DS/SDS/LDP, koja je osvojila 305 glasova, a za nje je SNS sa 22%. Dobar rezultat zabeležio je Pokret “Dosta je bilo” sa 15%. Koalicija DSS-Dveri je na 7%, a SPS ima 5,8%.

VOŽDOVAC – U ovoj opštini SNS je osvojila 47 mandata, Dosta je bilo 15, DS 11, SPS i Dveri devet.

PALILULA – I u opštini Palilula najveći broj mandata osvojili su naprednjaci – 26,  zatim sledi DS sa 11, SPS, SRS i Pokret Dosta je bilo po 5 mandata i DSS-Dveri.

OBRENOVAC – SNS je osvojila 33 mandata, DS – SDS sedam , SPS sedam, SRS četiri, Grupa građana četiri.

GROCKA – U opštini Grocka SNS ima najviše mandata 20, SPS pet, SRS tri, Blaza tri mandata, Nova Srbija dva, Patriotski blok DSS dva mandata.

Više nego zanimljiv i sociološko indikativan rezultat u Mladenovcu. SNS je ostvario ubedljivu pobedu – 46,6% glasova, a na drugom mestu je lista Ljubiše Preletačevića-Belog “Samo jako” sa čak 21% osvojenih glasova!

Na pojedinim mestima, imali smo više glasova i od SNS! Postigli smo ovaj rezultat bez ijednog dinara, a pošto na biračkim mestima nismo imali svoje ljude, rezultate smo dobijali od drugih. Pobedili smo bez deljenja ‘hiljadarki’, bez deljenja sendviča, bez plakata, bilborda. Ovo je senzacionalan rezultat, a najluđe je što smo drugi u većini mladenovačkih sela!”, rekao je “Beli”.

Odbornička mesta u mladenovačkoj skupštini: SNS – 28, Građanski pokret “Beli – Samo jako” – 11, Demokratska stranka 6, SPS 4, SRS 3, SDS 3.U svim ostalim beogradskim opštinama ubedljiva pobeda Srpske napredne stranke. Što bi mladi rekli, “izdominirao” je Žika Milosavljević (SNS) u Sopotu osvojivši čak 67% glasova.