OVO JE UBICA? Instagramom kruži fotografija na kojoj je navodno TERORISTA IZ BEČA (FOTO)

Pre nego što je došlo do terorističkog napada u Beču, u kojem je ubijeno troje ljudi, na Instagramu se pojavila slika džihadiste sa vrlo sličnim oružjem kakvo je imao i bečki terorista.

Printscreen Twitter/@Gerrrty

Austrijska policija još proverava identitet ubijenog teroriste, a nemački Bild javlja kako istražitelji sumnjaju da se radi osobi čija je slika objavljena na Instagramu.

Prema pisanju Bilda, on je u ponedeljak dvojici prijatelja poslao snimke napada na Šarli Ebdo iz 2015. godine kada je ubijeno 12 ljudi, a na Instagramu je objavio nekoliko slika na kojima se zaklinje na vernost vođi terorističke milicije takozvane Islamske države.

Na nekim fotografijama pozira sa puškom i mačetom, a ima i slika sa hrpom municije. Na slikama se vidi i da je napisao arapsku reč Baqiyah koja je deo fraze – “Islamska država ostaje i širi se”.

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Neamer kazao je da napadač koji je upucan bio radikalizovan i da je bio simpatizer Islamske države.

Napadač je prilikom napada nosio i nešto što je izgledalo kao pojas s eksplozivom, ali pokazalo se da se radi o lažnom eksplozivnom pojasu.

NAPAD U BEČU: Snimci iz Austrije od jutros preplavili planetu, HOROR NA ULICAMA glavnog grada (VIDEO)loading...