“OVO JE ZLOUPOTREBA DRŽAVE”: Vozaču kompanije CarGo oduzet automobil

Minulog vikenda, kako tvrde iz firme CarGo, njihovim vozačima partnerima policija je oduzela još jedno vozilo.

printscreen/youtube.com/Car:Go

– CarGo partneru vozaču Goranu Barbiću, u organizovanoj akciji četvorice saobraćajnih policajaca i trojice inspektora, oduzeto je vozilo u Beogradu, što je treći slučaj da se CarGo vozaču nelegalno oduzima sredstvo za rad – tvrde u kompaniji CarGo.

Direktor Vuk Guberinić je rekao da se “nastavlja progon CarGo vozača”.

– Misle da će nas uplašiti, ali sve veći broj vozača i korisnika pokazuje da će CarGo opstati i pobediti. Nećemo stati sa radom, već ćemo stati na put taksi mafiji i kartelima koji pljačkaju građane godinama. Ovo očigledno predstavlja zlopotrebu države, a izgleda da je iznova protivzakonito korišćen prikriveni islednik – izjavio je Guberinić.

Kako kažu iz ove kompanije, vozač Barbić je odvezao klijentkinju na željenu destinaciju, gde su ga sačekali saobraćajci i rekli mu da je „ovo vanredna akcija i da su ih pozvali da dođu“. Dodaje da mu je klijentkinja nakon dolaska rekla „naplati mi vožnju”, a CarGo usluga se ne naplaćuje kešom, već preko aplikacije.

– Rekli su samo da ja nelegalno obavljam taksi delatnost, a kao dokaz su pokazali račun na telefonu – istakao je Barbić i dodao da „ne zna kada je klijentkinja stigla da da izjavu, jer se sve odigralo jako brzo…”.

Podsećamo da je beogradska policija 12. decembra zaplenila vozilo CarGo partnera vozača Jovana Šarovića, po, kako su naveli, “nalogu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović”.

– Nakon toga je još jednom oduzeto vozilo našem partneru – tvrde iz firme Car Go.