“OVO JE ZNAK DA NISAM POGREŠIO”: Vladimir Putin uručio ORDEN PRIJATELJSTVA Tomislavu Nikoliću

Putin i Nikolić
Beta

Ruski predsednik Vladimir Putin uručio je Orden prijateljstva bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

 

Putin je ukaz o dodeli Ordena prijateljstva potpisao 20. maja, dok je Nikolić još bio predsednik Srbije, a Nikolić je orden dobio za “veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza između Rusije i Srbije”.

Svako ko odlikuje razmišlja o onome koga odlikuje, a svako ko je odlikovan razmišlja o tome ko ga je odlikovao – naveo je Nikolić. 

KRATKO PREDAVANJE RUSKOG PREDSEDNIKA: Vladimir Putin otkrio da zna kako da ZAVLADA SVETOM!

Kako kaže, izuzetno je ponosan ne samo u svoje ime i u ime svoje porodice, već i u ime svih građana Srbije što ga je ruski predsednik odlikovao za prijateljstvo. 

 

Ne možete nijednog građanina Srbije da ubedite da ne postoji večno i trajno prijateljstvo između ruskog i srpskog naroda, između Rusije i Srbije. Trudio sam se kao predsednik da to ne narušim, da se to prijateljstvo podigne na viši nivo i mislim da sam u tome uspeo. Ovo odlikovanje je znak da nisam mnogo pogrešio u odnosima prema Ruskoj federaciji kao predsednik, rekao je Nikolić. 

Bivši predsednik Srbije je naveo da je on Putina 2014. odlikovao najvišim srpskim priznanjem – Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici. 

KOLIKO JE TEŽAK PUTIN? Njegovo bogatstvo nemoguće je izmeriti, a mi vam donosimo poduži spisak imovine

Visoko priznanje Nikoliću je dodeljeno na Dan narodnog jedinstva, kojim se u Rusiji obeležavaju događaji iz 1612. godine, kada je narod pod rukovodstvom Kuzme Manjina i Dmitrija Požarskog oslobodio Moskvu od poljskih osvajača. 

 

Nikolić se nije kandidovao za drugi predsednički mandat, a nakon toga stupio je na funkciju predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.