“OVO NIJE SMELO DA SE DESI”: Policija IZREŠETALA MENTALNO ZAOSTALOG muškarca, jer su MISLILI da ima pištolj

Policija
Sxc.hu

Četiri policajca su ga izrešetala s deset metaka!

 

Njujorški policajci koji su došli na hitan poziv jer, kako im je prijavljeno, “jedan čovek preti ljudima pištoljem”, pucali su na njega i ubili ga, a ispostavilo se da je u rukama imao običnu metalnu cev, a ne oružje, rekla je policija.

To se dogodilo u sredu popodne u četvrti Bruklin, odakle su tri osobe pozvale policiju tvrdeći da “čovek sa vatrenim oružjem srebrne boje nišani na ljude na ulici”, rekao načelnik Njujorške policije Terens Monahan.

Pet policajaca – tri u civilu i dva u uniformi, odgovorilo je na poziv i našlo čoveka koji odgovara opisu iz poziva.

Osumnjičeni je stao u položaj kao kada se puca, s razmaknutim nogama i obema rukama držeći predmet koji je uperio ka policajcima – rekao je Monahan.

Četiri policajca su ga izrešetala s deset metaka, a kasnije ustanovila da je držao “cev s nekom vrstom dugmeta na kraju”, rekao je on.

Neidentifikovani čovek je odnet u bolnicu gde je proglašen mrtvim.

Desetine policijskih automobila okupile su se na tom području, a oko oko 200 radoznalaca oko policijskog kordona, rekla je jedna stanovnica Bruklina i dodala da je nekoliko ljudi vikalo na policiju.

Drugi žitelj tog kraja, Andre Vilson, izjavio je za “Dejli njus” da je tog čoveka poznavao 20 godina, i opisao ga kao “čudaka iz kraja”.

Sve što je radio bilo je da samo šeta okolo. Govori je sam sa sobom, obično noseći narandžastu Bibliju ili brojanice. Nikad nije imao problema ni sa kim – rekao je on.

Čak i policajci iz kraja su ga poznavali. Nije pravio nikakve probleme. Svi su znali da je samo mentalno hendikepiran. Ovo uopšte nije smelo da se desi! -izjavio je Vilson.