Ovo radi i u Srbiji! 4 laka načina da PROVERITE POSLODAVCA pre odlaska na razgovor za posao

Navikli smo da nas poslodavac intervjuiše jer mora da se uveri da smo prava osoba za taj posao. Sa druge strane, mnogo ljudi ni ne pomišlja da bi taj proces trebalo da funkcioniše i u obrnutom smeru: da mi takođe treba da proverimo poslodavca kako bismo saznali da li je to ono što nama odgovara.

Posao Razgovor
Foter7Alan Cleaver / photo on flickr

Bitno je znati kojim poslom želimo da se bavimo, ali to je samo prvi korak u potrazi za poslodavcem koji neće samo biti odgovarajući, već najbolji mogući za nas. Potrebno je da budemo sigurni da je to radno mesto na kojem ćemo se osećati dobro, gde će se naše zalaganje i trud ceniti. 

To što određeni oglas naizgled predstavlja ono za čime tragate ne mora da znači da je zaista tako. Kako biste bili sigurni da je taj prvi utisak tačan i doneli pravu odluku, treba da pronađete što vise informacija o poslodavcu. Upravo zbog toga smo za vas pripremili nekoliko načina kako do tih informacija možete doći. 

Zvanična provera

Na samom početku, potrebno je da se uverite da firma nije „fantomska“, već da zaista postoji. Sve što treba je da odete na sajt Agencije za privredne registre i tamo obavite pretragu preduzetnika, za šta vam je potreban naziv i matični broj (PIB) firme (koji ćete pronaći na zvaničnom sajtu poslodavca).  Tako ćete saznati da li je firma aktivna, ali takođe i kada je osnovana, ko su zakonski zastupnici, itd. 

Nakon što ste se uverili da je firma stvarna, potrebno je i da se uverite da redovno izmiruje svoje obaveze kako prema partnerima, tako i prema zaposlenima. To možete proveriti u odeljku „Prinudna naplata“ sajta Narodne banke Srbije, koji vam nudi mogućnost da pretražite jedinstveni registar svih računa preduzetnika i pravnih lica na teritoriji Srbije.

Tom pretragom ćete videti da li je račun firme bio blokiran u prethodnih 12 meseci, što bi značilo da je firma imala neizmirena dugovanja i da je neko od poverilaca pokrenuo postupak prinudne naplate. Taj zvanični podatak vam ne daje samo uvid u finansijsko stanje poslodavca, već i u njegovo ponašanje na tržištu. 

Nezaobilazno štivo

Živimo u vremenu u kojem je internet skoro nepregledan izvor informacija, te pruža skoro neograničene mogućnosti pretrage. Zvanična internet stranica poslodavca je nezaobilazno štivo i svakako bi trebalo da bude vaš sledeći korak. Ipak, treba imati na umu da će informacije tamo biti “doterane” superlativima kako bi kreirale idealnu sliku poslodavca, te neke treba uzeti sa rezervom. Ipak, to je prilika da vidite kako određeni poslodavac doživljava sebe, kao i da steknete jasan uvid u to čime se konkretno bavi. 

Tamo ćete takođe pronaći i kontakt podatke te samim tim i mogućnost da postavite neko dodatno pitanje. Ukoliko se poslodavac oglašava preko sajta poslovi.infostud.com., informacije pronađene na zvaničnom sajtu možete uporediti sa onima u „Upoznajte poslodavce“ odeljku

Iskustva drugih

Na zvaničnom sajtu se nije moguće informisati iz prve ruke o visini plate ili međuljudskim odnosima unutar firme, te takve informacije treba potražiti na drugim onlajn izvorima. Većina poslodavaca ima profile na društvenim mrežama koji takođe mogu sadržati korisne informacije.

Naravno, na tim profilima sadržaj postavlja opet poslodavac koji pokušava da se predstavi u najboljem mogućem svetlu, ali kroz komentare posetilaca moguće je filtrirati te informacije. Najveća prednost profila na društvenim mrežama jeste ta ažurnost informacija i bolja interakcija sa posetiocima, a neki poslodavci su spremni i da ostvare direktnu komunikaciju kroz čet. 

Dok je iskustva drugih na društvenim mrežama moguće videti samo kroz komentare, ima sajtova kao što je “Ogledalo firme” koji vam pruža insajderske informacije o poslodavcu kao što su uslovi za rad, visina zarade, i slično. Pretraga je anonimna i sve informacije pružaju (bivši) zaposleni, ali pristup se naplaćuje 180 dinara+PDV za svaka tri meseca, putem registracije SMS-om. 

Utiske zaposlenih takođe možete besplatno pronaći na forumima koji poseduju obilje korisnih informacija. Jedino što takva pretraga može biti prilično zamorna jer neki forumi mogu biti zatrpani manje korisnim mišljenjima, te na samom početku treba proveriti na onima poput Ana.rs, koji su se već pokazali veoma korisnim kada se radi o proveri poslodavaca. 

Iz prve ruke

Ukoliko poznajete osobe koje rade ili su radile za željenog poslodavca, razgovor bez posredstva interneta sigurno će dodatno obogatiti informacije stečene na forumima. Ako ne poznajete lično ljude koji bi mogli sa vama da podele svoja iskustva vezana za poslodavca, možda vaši članovi porodice ili prijatelji poznaju nekoga te svima jasno stavite do znanja da je svaka informacija dobrodošla. 

Još jedna prilika da steknete informacije iz prve ruke jesu sajmovi praksi i zapošljavanja. Možda nećete biti u prilici da čujete o ličnim iskustvima zaposlenih, ali je svakako lakše proceniti validnost dobijenih informacija od predstavnika kompanije tokom razgovora licem u lice. To znači i da je sam razgovor za posao još jedna prilika da dobijete dodatne informacije, te se pobrinite da to bude proces međusobne procene tako što ćete pitati sve što vas zanima, a da niste uspeli da saznate.   

Kao što vidite, postoji nekoliko načina da pronađete informacije o poslodavcu pre razgovora za posao. Internet vam nudi pristup zvaničnim podacima kao i iskustvima drugih, koje dodatno možete obogatiti iz prve ruke. Kako biste bili sigurni u svoju odluku, preporučljivo je da istražite sve navedene izvore. To zahteva dobru organizaciju i pripremu, ali trud će se sigurno isplatiti u vidu radnog mesta skrojenog po vašoj meri. 

(Autor teksta je Jovana Stevanović)

loading...