OVOG ČOVEKA PAMTI ČITAV SVET: Ono što je on učinio malo kome je pošlo za rukom (VIDEO)

Džon Karpenter
Youtube/screenshot

Sve se dogodilo 1999. godine... Ekonomista Džon Karpenter te večeri sedeo je u ”vrućoj” stolici američkog kviza ”Milioner” i učinio nešto što nikome do tada nije pošlo za rukom.

 

Očigledno inteligentan čovek stigao je u čuvenom kvizu do poslednjeg pitanja bez iskorišćene ijedne pomoći.

Karpenter je čekao pitanje za velikih i nedostižnih milion dolara. Saslušao je pitanje i odlučio da pozove roditelje, te sami tim iskoristi jednu od mogućih pomoći.

Telefon je zazvonio, s druge strane začuo se glas njegovog oca, koji je bio vidno iznenađen kada je čuo da dokle je njegov sin dogurao.

Kad KANCELARKA OGLADNI: Šta to jede Angela Merkel nasred ulice? (FOTO)

Pitanje od milion dolara je glasilo: Koji od ovih američkih predsednika se pojavio u seriji “Laugh-in”? Umesto da svog oca priupita da mu pomogne, Karpenter je samo rekao svom tati: ”Nije mi potrebna tvoja pomoć, hteo sam samo da ti javim da ću osvojiti milion dolara”.

Potez koji je učinio oduševilo je voditelja i sve prisutne u studiju, kao i one koji su najvila za njega putem malih ekrana. Samouveren je učinio nešto što nikome do tada nije pošlo za rukom i svojim činom učinio da ga pamti čitav svet. Pogledajte kako je to izgledalo tada: