Ovoga su se svi plašili! NOVI SOJ KORONE koji bukvalno satire Indiju STIGAO U EVROPU

Varijanta kovid 19 koja je rasprostranjena u Indiji otkrivena u Belgiji kod grupe indijskih studenata koji su stigli iz Pariza, saopštile su belgijske vlasti.

Printscreen

Grupa od 20 studenata smeštena je u karantin na severu Belgije, gde su sredinom aprila došli na kurs, prenosi ”Gardijan”.

Nekoliko stručnjaka sugeriše da su možda bili žrtve “super-zaraznog” člana njihove grupe ili drugog putnika u autobusu, koji ih je iz Pariza doveo u Belgiju.

“Ovi studenti poštuju strogu izolaciju od svog dolaska. Od 43 studenta 20 je zaraženo indijskom varijantom”, tvitovao je mikrobiolog Emanuel Andre sa katoličkog univerziteta u Luvenu.

Grupa je sletela u Pariz 12. aprila.

Nekoliko studenata je počelo da ima simptome virusa pet dana kasnije, rekao je virusolog Mark van Ranst. Varijanta B.1.617 već se pojavila i na drugim mestima, uključujući SAD, Australiju, Izrael i Singapur, navodi ”Gardijan”.

Podsetimo, u Indiji se dnevno beleži preko 300.000 novih slučajeva obolevanja, mrtvi se takođe broje u hiljadama. Boilnice su pune, nema kiseonika, nema medicinskog osoblja, a krematorijumi rade non stop.

NOVI SOJEVI KORONE SVE VIŠE POGAĐAJU DECU: Sa Instituta za majku i dete otkrivaju – KOJI SU SIMPTOMI