Ovu sliku naslikala je LANA, devojčica od 11 godina iz Beograda! Iza nje krije se NEVEROVATNA PRIČA koja osvaja svet (FOTO)

Lana Miletić, jedanaestogodišnja devojčica iz Beograda, dobitnica je čak dve međunarodne likovne nagrade u 2018. godini: priznanja na svetskom takmičenju u Ženevi i na 25. svetskom dečjem takmičenju u Tokiju, kao jedna od deset jubilarno nagrađenih, što predstavlja veliki uspeh i retkost za umetnike sa Balkana.

Privatna arhiva

Lana je tokom prethodnih godina već osvajala nagrade, među kojima je Specijalna nagrada na 19. svetskom bijenalu dečjeg umetničkog stvaralaštva u Kanagavi u Japanu 2017, a njen rad je izlagan širom Japana sve do marta ove godine. O kakvom je uspehu reč govori podatak da je Lanin crtež izabran među 25,000 radova iz 87 zemalja sveta!

Privatna arhiva

Lana je učestvovala na konkursima u Meksiku, odakle je dobila zahvalnicu, Poljskoj, Kini, a u zemlji je imala četiri izložbe sa svojim vršnjacima, malim slikarima. 2014. imala je 4 rada u 3 tehnike sa samo 7 godina, kada je njena Likovna radionica dobila i nagradu za kolekciju.

Oktobra 2014. i 2015. učestvuje na Oktobarskom dečjem salonu. Radovi su bili izloženi u Muzeju primenjene umetnosti.

2016. dobila je jednu od tri Prve ravnopravne nagrade za grupni rad na 6. međunarodnom bijenalu umetničkog dečjeg izraza u Pančevu.

Pored likovne umetnosti Lana se bavi brojnim drugim aktivnostima, pohađa škole jahanja i plivanja, predano uči engleski, objavljuje pesme, a voli i šah i besedništvo.