OZBILJAN PROPUST u Haškom tribunalu: “Tamo nešto NE ŠTIMA, pa setite se smrti Slobodana Miloševića”

milošević hag
dnevno.rs/kolaž

Advokat Goran Petronijević, zastupnik brojnih Srba optuženih u Hagu, kaže za Sputnjik da je samoubistvo Praljka neuobičajena stvar.

 

Prema njegovim rečima, očigledno je da mnoge stvari u tom tribunalu i pritvoru ne štimaju.

Svi se sećamo kakve su bile kontroverze oko smrti Slobodana Miloševića. Išlo se od toga da mu je neko doturao lekove kojima je on prouzrokovao sebi takvo stanje zdravlja i svesti da je došlo do smrti, pa do toga da je takve lekove dobijao iz pritvorske jedinice. Mnogo stvari tamo ne štimaju, i ovo je neka vrsta finala takvih povreda koje se tamo događaju — povreda postupka, povreda pravila. Gotovo da je nemoguće da se, uz takve rigorozne kontrole koje tamo postoje, bilo šta unese. Prema tome, ovde mora da postoji ozbiljan propust, ili učešće nekoga od zaposlenih, smatra Petronijević. 

U svakom slučaju, nesprovođenje istrage u toliko slučajeva smrti dosad očigledno je dovelo do samoubistva Praljka, smatra Petronijević. 

“NEKO BI U HAGU MORAO DA ODGOVARA”: Ovo je izjava Praljkovog advokata o događaju koji je šokirao svet!

Da su se ranije sprovele istrage i o smrti Miloševića, Babića i svih onih koji su na ovaj ili onaj način tamo skončali, da se ozbiljno posvetilo jednoj dobroj istrazi da se vidi šta i kako i na koji način se događa, verovatno da ovakvih događaja ne bi bilo – kaže je Petronijević. 

Bivši predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević preminuo je u Haškom tribunalu 2006. godine. 

Suđenje šestorici Hrvata u “slučaju Prlić” prekinuto je pošto je jedan od optuženih Slobodan Praljak navodno popio otrov kada mu je izrečena presuda. 

Pitanje svih pitanja: KAKO JE Praljak uneo OTROV U SUDNICU i ko mu je u tome POMOGAO?

 

Praljku, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izrečena je kazna od 20 godina zatvora, posle čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno “popio nešto iz male čašice”. 

“DAJTE OTROV ZA SEPARE”: Evo kako je Sergej Trifunović odreagovao na INICIDENT U HAGU, Tviter se zapalio

Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu, kazao je Praljak. 

Njegova braniteljka je rekla da je “popio otrov”, a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice. 

Tribunal u Hagu prethodno je potvrdio postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog poduhvata s ciljem etničkog čišćenja delova BiH.

DRAMA U HAGU: Nakon što je osuđen, HRVATSKI GENERAL POPIO OTROV, televizija sve prenosila UŽIVO (VIDEO)