PACIJENTIMA ODSTRANJENI ZDRAVI ORGANI: Privedena doktorka zbog nesavesnog lečenja

Opštinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv doktorke N.B. (48) iz Novog Grada zbog teškog krivična dela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno lečenje.

Lekari
pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health

Njoj se stavlja na teret da je krajem 2016. i početkom 2017. godine, u Bihaću kao doktor medicine, specijalista patološke anatomije, zaposlena u Kantonalnoj bolnici dr Irfan Ljubijankić, postupajući na neprikladan način pri analizi primljenog materijala, usled površnog pristupa koji se ne može opravdati praksom, pogrešila u biološkom potencijalu pregledanih prisutnih promena za pet pacijenata.

Ova pogrešna procena dovela je do toga da su lekari pacijentima propisivali pogrešne terapije, a nekima su čak odstranjeni i zdravi organi.

– Dakle, ista je iz nehata kao doktor medicine, obavljajući svoju delatnost postupila protivno pravilima zdravstvene struke primenjujući očigledno neprikladan način lečenja, pa je time prouzrokovala teške telesne povrede, teško narušenje zdravlja i znatno pogoršanje postojećih bolesti kod više osoba – navodi se u optužnici.

Osnovanost predmetne optužnice je potvrđena brojnim materijalnim dokazima, a prvenstveno nalazom i mišljenjem tima veštaka – specijalista sudske medicine, forenzičke patologije i patologije, prenosi Srpska info.