Tokom ove “prave vremenske anomalije“, temeperatura će biti i za deset stepni viša od proseka za ovo doba godine. Ovaj servis najavljuje da bi u istočnoj Hrvatskoj i Srbiji, gde će biti najtoplije, mogli da padnu temeperaturni rekordi.

Meteorolozi u Srbiji prognoziraju će prvog dana vikenda u većem delu biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo, samo će u Timočkoj Krajini ujutro i pre podne biti oblačno sa sipećom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će bit slab, u košavskom području umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura kretaće se od deset do 17, a najviša od 22 do 26 stepeni Celzijusa, samo će u Timočkoj Krajini biti hladnije, oko 18 stepeni.

U Beogradu će sutra biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo. Vetar će biti umeren, povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko 15, a najviša oko 24 stepena Celzijusa.

U Srbiji će u nedelju bitiu malo do umereno oblačno i suvo, a od ponedeljka u većem delu pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini oblačno, povremeno sa sipećom kišom.

U košavskom području sve do četvrtka duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar. Temperatura će biti u postepenom padu, ali i dalje iznad prosečnih vrednosti za prvu polovinuloading...