“PADALI CREPOVI, STOLOVI LETELI PO DVORIŠTU”: Crni oblaci se nadvili nad OVAJ DEO SRBIJE, padao grad, ulica POD VODOM (FOTO+VIDEO)

Tropski dan prekinulo je snažno nevreme u Nišu, Pirotu i Ćupriji. Pljuštalo je, reke su tekle ulicama, a u nekim delovima padao je grad veličine oraha. Naredni na udaru je Bor, gde je već počeo pljusak praćen grmljavinom.

Printscreen

Kako javlja “Blicova” reporterka, padao je grad veličine lešnika u gradu na Nišavi.

Na ulicama je velika količina vode. U zgradi u kojoj se održava muzički festival Nišvil poplavljene su podrumske prostorije.

Nekoliko ulica je poplavljeno i u opštini Palilula, gde, prema rečima građana, do nekih kuća zbog velike količine vode nije moguće prići, javljaju Južne vesti.

U Nišu je za dvadesetak minuta je palo 7,5 litara kiše po metru kvadratnom. Mnogi građani se žale da im je grad oštetio automobile, prenosi RTS.

Istočni krak Koridora 10 na auto-putu ka Pirotu i Dimitrovgradu bio je usljed pljuska poplavljen, a vozila parkirana u zaustavnoj traci dok je nepogoda trajala.

Pirotsku kotlinu na potezu između Malog i Velikog Jovanovca, Velikog Sela i Koridora, oko 16.30 sati zahvatilo je nevreme, piše Pulsonline.

– U jednom trenutku kao da su se spojili oblaci i zemlja. Jak vetar nosio je sve pred sobom, lomio drveće, polomljene su topole. Padao je grad, pocepani plastenici. Stolovi i stolice leteli su po dvorištu. Padali su crepovi sa krovova – ispričala je Ivana Gogić iz Velikog Sela.

Uznemirenim glasom govorio je Srđan Ćirić iz Krupca koji ima bašte kod Malog Jovanovca.

– Sve je propalo. Više od 80 posto povrća je uništeno. Paprika, paradajz, probijeni su plastenici, polomljene grane voćaka. Sve nas je snašlo. Nikada seljak nije siguran – uznemireno je pričao Srđan.

Milan Kostov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu rekao je da je oko 16.30 u stanici zabaležena slaba kiša. Nevremena nije bilo.

Crni oblaci su se preselili u Bor. Počeo je pljusak praćen grmljavinom, a kako javlja “Blicova” reporterka pljušti se jače.

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: “Stiže…”