U znaku letnje turističke sezone očekuje se veći priliv vozila, a gužve su trenutno najveće na graničnom prelazu Reske-Horgoš, na izlazu iz Mađarske i ulazu u Srbiju, gde se na pečat čeka i do četiri sata.

 

Kolone u Mađarskoj su duge više kilometara, pa je za izlazak iz zemlje potrebno tri sata. Na ulazak u Srbiju čeka se još sat vremena, tako da svi putnici koji prelaze granicu, odnosno ulaze u Srbiju, čekaju više od četiri sata.

 
Iako su mađarski pogranični organi otvorili svih devet izlaznih traka, kilometarska kolona vozila se ne smanjuje. Više desetina autobusa, takođe, čeka nekoliko sati na izlaz iz Mađarske, javlja RTS.

Policija usmerava vozila na manje frekventne prelaze poput Tompe-Kelebije, gde nema gužvi.

RTS javlja da se na graničnom prelazu Preševo čeka desetak minuta, a na Gradini oko pola sata, a da na Batrovcima nema dužeg zadržavanja.

Zbog godišnjih odmora, očekuje se pojačan saobraćaj na putu koji preko Mađarske i Hrvatske vodi ka Makedoniji, Bugarskoj i Crnoj Gori, a vozačima se savetuje da opreznije voze ne samo zbog pojačanog saobraćaja, već i zbog i najavljene promene vremena i pojave kiše.

U satima pojačanog saobraćaja treba koristiti manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 7-19 časova otvoreni su i prelazi Horgoš 2, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala, napominje AMSS.loading...