PAKLENA NOĆ U ČAČKU: Serija EKSPLOZIJA, “razmatrano da se EVAKUIŠE značajni deo grada” (VIDEO)

Serija detonacija u čačanskoj fabrici "Sloboda" počela je nešto pre dva časa izjutra, ali još nema informacija o uzrocima nesreće.

Printscreen Youtube/RTS

Detonacije su se povremeno čule oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta i reporteri RTS-a na licu mesta kažu da se situacija smiruje.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, izjavio je za RTS da nema žrtava i povređenih, da je oko šezdeset radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani,  a negde oko pola tri evakuisana su i četiri radnika, koja su se od eksplozija sklonila u podrum.

“Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodili u proizvodnim halama”, rekao je Todorović za RTS.

Inače, magacin se nalazi na nekih 800 metara od ulazne kapije.

Sektor za vanredne situacije mobiliše ekipe za spasavanje i apeluje na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća kako se ne bi izlagali nepotrebnom riziku.

Vatrogasno-spasilačke ekipe, sa devet pripadnika i tri vozila, kao i vatrogasna vozila fabrike “Sloboda” sa deset radnika nalaze se ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi, saopšteno je iz Sektora za vanredne situacije.

Vulin: Eksplozija se desila u magacinu gotovih proizvoda

Ministar Aleksandar Vulin rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je situacija u Čačku pod kontrolom.

Kaže da je od jutros od 1.30 u direktnoj vezi sa Lukom Čaušiće, šefom sektora za vanredne situacije i direktorom policije Rebićem.

“Čaušić je otišao na teren i okupio 35 vatrogasaca Sektora za vanredne situacije plus 10 vatrogasaca iz Čačka, koji su dežurali. Naš najveći strah je bio da neko nije evakuisan, na svu sreću svi radnici su evakuisani”, naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, na svu sreću eksplozija se desila u magacinu gotovih proizvoda, ne u samoj proizvodnji, što je sreća.

“Razmatrano je da se evakuiše značajni deo Čačka, ali nije bilo potrebe. Nakon 24 sata od poslednje detonacije, vatrogasci će moći da uđu”, kaže Vulin i naglašava da je najbitnije da sve bude bezbedno.