PAKLENI VIKEND: Danas i sutra Balkan NAJTOPLIJI DEO EVROPE! Topićemo se od vrućine, a onda stiže HLADAN TUŠ

Balkansko poluostrvo će tokom vikenda najtopliji deo Evrope. Sa severa Afrike pristiže topao, ali suv vazduh, pa neće biti sparno. Jutarnja temperatura od 13 stepeni do 22 stepena, najviša dnevna do 36 stepeni. Na snazi će biti zbog visokih temperatura biti narandžasti meteo-alarm. Osetno svežije od utorka.

Vrućina
Pixabay.com

Danas sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno jak. Jutarnja temperatura od 13 do 22, najviša dnevna od 33 do 36 stepeni.

Slično vreme i sutra – sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno jak. Jutarnja temperatura od 15 do 23, najviša dnevna od 34 do 36 stepeni.

Iz RHMZ-a navode da će tokom vikenda zbog ekstremno visokih temperatura na snazi biti narandžasti meteo-alarm, što znači da su vremenske prilike opasne.

U ponedeljak prijatnije, od utorka osetno svežije 

Na severu i zapadu se u ponedeljak očekuje nešto prijatnije vreme, dok će u ostatku zemlje biti sunčano i veoma toplo. Jutarnja temperatura od 16 do 23, najviša dnevna od 33 do 36, na severu i zapadu zemlje od 27 do 32 stepena.

Tokom popodneva i večeri, na severu i zapadu Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U utorak promenljivo i osetno svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 19, najviša dnevna od 21 do 28 stepeni.

Od srede se prognozira promenljivo vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.