PREŽIVLJAVAMO PAKLENE DANE, a evo kada nas očekuje olakšanje

Leto
Beta

Samo se u istočnim predelima očekuje lokalni razvoj oblačnosti i samo ponegde ređa pojava pljuska sa grmljavinom.

 

U Srbiji danas sunčano i tropski toplo. Samo se u istočnim predelima očekuje lokalni razvoj oblačnosti i samo ponegde ređa pojava pljuska sa grmljavinom.

Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno i jak. Maksimalna temperatura od 32 do 36°C.

I u Beogradu danas sunčano i tropski toplo. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura 35°C.

I za vikend sunčano i tropski toplo. U nedelju sredinom dana i posle podne u zapadnim i jugozapadnim predelima promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde i uz grmljavinske nepogode. U ostalim predelima očekuje se povećanje oblačnosti.

Duvaće umeren i pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama i jak. Maksimalna temperatura u subotu od 32 do 36°C, a u nedelju od 30 do 35°C.

Početkom sledeće sedmice znatno prijatnije, a osveženje će doneti i skretanje vetra na severne pravce. U ponedeljak promenljivo oblačno, svežije i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje.

Maksimalna temperatura od 26°C na severozapadu do 32°C na jugoistoku Srbije. U utorak na severu uglavnom suvo, u ostalim predelima ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Temperatura od 25 do 30°C.

Biometeorološka prognoza za petak, 24. jun

Termički uslovi znatno iznad prosečnih vrednosti neće pogodovati hroničnim bolesnicima. Najugoženije grupe hronično obolelih mogu biti osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima, kao i psihički bolesnici. Malaksalost i glavobolјa se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u periodu od 11 do 16 časova, kao i smanjenje fizičkih napora. Učesnicima u saobraćaju neophodna je dodatna pažnja.