I petak će biti sunčan i tropski topao, a maksimalna temperatura kretaće se od 33 do 37°C, u Beogradu do 36°C.

 

Kasnije posle podne i uveče u severnim i zapadnim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti, ponegde i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, naročito u delovima Banata, Beograda i zapadne Srbije.

Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, jakim gromovima i olujnim vetrovima. Inače, vrednosti UV zračenja i danas će biti veoma vioske i kretaće se od 8 do 10, u Beogradu do 9, pa se u od 10 do 16 časova bez adekvatne zaštite ne preoporučuje izlaganje suncu duže od 20 minuta.

Svim vozačima savetuje se da na put ne kreću u najtoplijem delu dana i da se prave veoma česte pauze. Zbog predstojećeg vikenda i smene turista, na glavnim putniom pravcima moguće su velike gužve, a na graničnim prelazima prema sa Makedonijom, Bugarskom, Crnom Gorom, Mađarskom i Hrvatskom i višesetrna zadržavanja, navodi portal Weather2umbrella.

Zbog veoma visokih temperatura i deficita padavina i sutra se očekuje povećana opasnost od izbijanja požara, pa je neophodan povećan oprez. Inače, tropski toplo očekuje se do ponedeljka. Temperatura će biti do 38°C. Očekuje se sunčano, a u subotu i u ponedeljak posle podne očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i grmljavinske oluje.

U utorak se očekuje jače pogoršanje vremena sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, osetnijim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom. U utorak i sredu biće svežije za 5 do 10 stepeni.loading...