Pala kriminalna grupa: Sumnja se da su prodavali drogu u beogradskim klubovima

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka, pripadnici MUP-a, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili su slobode 14 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 stav 5 u vezi sa stavom 1 i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava član 348 KZ Republike Srbije.

hapšenje
Pixabay.com

Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 17 osoba, svi iz Beograda, budući da se tri pripadnika ove organizovane kriminalne grupe već nalaze u pritvoru, saopšteno je iz Tužilaštva.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv L. M., M. T., V. O., S. S., U. B., M. P., A. K., L. G., A. K., B. M., P. V., L. O., L. M., S. M., N. F., V. N. i A. V.

Ta organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih osoba i više N. N. lica delovala je u periodu od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beogada, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju i na drugi način stavljanje u promet opojne droge kokain u količini od najmanje 590 grama Cannabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10.950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7.559.250,00, navodi se u saopštenju.

MUP je saopštio da se osumnjičeni terete da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, obezbeđivali više poznatih beogradskih klubova gde su vršili distribuciju opojne droge

Pripadnici te grupe su drogu prodavali na splavovima “Port” i “Fristajler” kao i u klubu “Kasina”. Takođe, su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Pretresom stanova i drugih prostorija na 22 lokacije, koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, pronađena je veća količina narkotika, oružja i novca, navodi se u saopštenju MUP-a.

Svim uhapšenim osobama određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.