PALESTINSKI RIBAR PRONAŠAO PORUKU U BOCI: Nije mogao da veruje svojim očima kada je pročitao šta piše

Poruka u boci
Pixabay.com

Palestinski ribar Džihad al-Soltan prilično se iznenadio kada je nedaleko od plaže u blizini Gaze u moru primetio poruku u boci.

 

Boca s porukom prešla je put u Sredozemnom moru dugačak skoro 800 km, a otplutala je s plaže na Rodosu gde ju je u more bacio mladi britanski par koji je tamo letovao u julu.

–Trenutno smo na letovanju na Rodosu i voleli bismo da znamo dokle će doploviti ova boca. Javite nam, čak i ako stigne samo do susedne plaže– piše u poruci koju su potpisali Zak i Bet.

Odgovorivši na e-mail adresu naznačenu u poruci Soltan je otkrio da su pošiljaoci poruke u boci studentica Bethany Wright i njezin dečko, Zac Marriner.

Soltan je rekao da je bio vrlo iznenađen kada je shvatio da je boca uspela da pređe sve prepreke u Sredozemlju, s obzirom na izraelsku pomorsku blokadu i zonu ograničenja ribolova, koje su Izraelci uveli sa ciljem da spreče Hamasovo krijumčarenje oružja.

–Za razliku od nas ribara koji ne smemo da otplovimo dalje od 10 kilometara od obale, ova boca je uspela da preplovi međunarodne vode i pređe brojne granice. Nadam se da ćemo jednog dana i mi biti ovako slobodni– rekao je.