“PALI” ZBOG ORGANIZOVANE PROSTITUCIJE: Uhapšene 22 osobe, među njima i JEDAN POLICAJAC

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšene su 22 osobe zbog sumnje da su posredovali u vršenju prostitucije, saopštilo je danas tužilaštvo.

Hapšenje
Foter/ Ann Harkness / photo on flickr

U saopštenju se navodi da su nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a uhapšeni pripadnici dve organizovane krminalne grupe, prvu grupu sačinjavalo je 16 lica – T.D, G.Š, M.S, P.D, M.J, J.Z, R.N, S.N, LJ.P, К.D. i V.R.

Među privedenima iz ove kriminalne grupe je i jedan policijski službenik zaposlen u Policijskoj upravi za Grad Beograd, dok su dva lica u bekstvu.

Uhapšeno je i osam pripadnika druge kriminalne grupe, njihovi inicijali su: M.T, V.Dj, V.P, T.J, S.N., M.R., S.D. i T.H.

Postoje osnovi sumnje da su se ove organizovane krimnalne grupe od marta do kraja novembra 2019. organizovale radi posredovanja u vršenju prostitucije tako što su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili značajnu protipravnu imovinsku korist.

Ovim osobama je određeno policijsko zadržavanje i privedeni su u Tužilaštvu za organizovani kriminal radi saslušanja.