PALMA KRIVI NATO ZA PAD NATALITETA U SRBIJI: Žene ne mogu da rađaju zbog BOMBARODOVANJA ’99

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma optužio je NATO za pad nataliteta u Srbiji i rekao da zbog posledica bombardovanja pre 19 godina tadašnje devojčice, a današnje supruge, ne mogu da rađaju.

Dragan Marković Palma
Wikipedia

– Tadašnje devojčice, danas supruge, ne mogu da rađaju ili kad ostanu u drugom stanju već u petom mesecu se dogodi nešto što je tužno i žalosno za porodicu. Ako je Italija tužila NATO zbog više od 300 umrlih i 4.000 obolelih vojnika od karcinoma, do čije bolesti je došlo usled njihovog izlaganja osiromašenom uranijumu (na Kosovu), zašto onda Srbija da ih ne tuži? – upitao je Marković, koji je na čelu stranke vladajuće koalicije u Srbiji.

Marković je to rekao da Skupštini Kluba (nekadašnjih) generala i admirala Vojske Srbije u Jagodini.  On je ocenio da je Vojska Jugoslavije u vreme NATO agresije 1999. godine časno branila Srbiju i srpski narod i zahvalio svim generalima koji su to isto radili. 

– Većina je sa nama, neki su na izdržavanju kazne, a neki nisu više medju živima i prema njima imamo obavezu da ih se večno sećamo. Posebno pozdravljam generala Vladimira Lazarevića, koji je časno obavljao svoju funkciju ali je to osnivačima Haškog tribunala smetalo zato što je ‘malo’ srpskih vojnika poginulo, zato što nam nisu uništili orudje i zato što je Srbija bila protiv toga da nam se otme Kosovo i Metohija i dovedu teroristi na vlast – kazao je Marković.

Marković je prokomentarisao i najavljeno formiranje vojske Kosova rekavši da će nju činiti teroristi OVK.