PALMA PONOVO ODREŠIO KESU: Uvećana novčana pomoć za “gospođu” i “gospodina” (VIDEO)

Preko 2000 ljudi na prijemu kod predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme.

printscreen/youtube.com/Vecernje novosti

– Promenili smo kriterijum za dodelu novca na redovnim prijemima građana u Skupštini grada Jagodine. Do sada je bilo 3000 dinara za “gospođu” i 2000 dinara za “gospodina”, a od danas je 4000 dinara za “gospođu”, a 3000 dinara za “gospodina”. Ovo namerno kažem za one koji se rugaju kada ovaj grad pomaže građanima – rekao je Dragan Marković i dodao:

– Naša politika od 2004. godine je da su korisnici budžeta građani, odnosno upravo oni koji pune budžet ovog grada. I niko nas nikada neće pokolebati da pomažemo našim građanima. Ajmo sada da izvršimo anketu i pitamo da li bi neko ko ima petoro školske dece odbio da primi 20 000 dinara pred početak školske godine od svog grada ili za petoro dece koja ne idu u školu 15 000 dinara. Ovo je jedan od redovnih prijema građana koje organizujemo pred početak školske godine. Imamo odluku Centra za socijalni rad i predloge mesnih zajednica, koje su poslale Skupštini grada spisak onih porodica koja imaju mala primanja, više dece ili u kojima je neko bolestan.

Odluka je da za takve porodice dajemo 4000 dinara po detetu koje ide u školu i 3000 dinara po detetu koje ne idu u školu, a starijim i bolesnim licima dajemo novac za lekove – izjavio je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na redovnom prijemu građana.

– Jagodinska lokalna samouprava na mesečnom nivou štedi između 8 i 10 miliona dinara i sve te pare idu građanima. Jagodina nema komunalnu policiju i to je ušteda na mesečnom nivou između 2 i po i 3 miliona i 200 hiljada dinara. A šta da radi ta komunalna policija?

Da čuva gradonačelnika i da im kupimo 5 džipova da se voze po gradu i da kažnjavaju običan narod što je na kratko negde parkirao kola. Svakoj porodici na teritoriji grada Jagodine iz koje neko radi mesečno ostaje od 6 do 15 hiljada dinara od kada smo uveli besplatan prevoz, jer i dalje primaju putne troškove, a voze se besplatno. U ovom gradu ne možeš da se baviš politikom, a da ti osnovno zanimanje bude odbornik i da se zaposliš kao odbornik. Moraš da pomogneš da se zaposle oni drugi kojima je teško i koji nigde ne rade, a ne da se odbornici zapošljavaju. 

U Jagodini ni članovi Gradskog veća ne primaju platu. Jel treba da traže plate oni koji kao članovi Gradskog veća dođu jednom u tri meseca na deset minuta da bi prihvatili dnevni red koji su dogovorile partije koje vrše vlast? Nastavićemo da pomažemo građanima i do kraja godine imaćemo još najmanje jedan prijem građana. Oni iz opozicije kojima smeta što pomažemo građanima, mogu da pričaju šta god žele, mogu da prave emisije o nama, ali mi ćemo nastaviti da radimo ono što je korisno za naše građane – rekao je Marković.

Preko 2000 građana sa teritorije grada Jagodine došlo je danas na redovan prijem u Skuptšinu grada Jagodine,a lokalna samouprava je za sve prisutne ispred zgrade Skupštine grada obezbedila klupe sa suncobranima zbog velikih vrućina i osveženje.