PALMA POSETIO EGIPATSKO SELO: Beduini priredili veliku zabavu, a srpski HIT orio se pustinjom (VIDEO)

Trećeg dana posete Dragana Markovića Palme Egiptu, delegacija je posetila beduinsko selo Hamata.

printscreen/youtube.com/Pink.rs

Koliko su značaja dali poseti Dragana Markovića Palme, predsednika Jedinstvene Srbije, narodnog poslanika i predsednika Skupštine Jagodina Egiptu, govori i poseta pravom beduinskom naselju Hamata u pustinji južno od mesta Marsa Alam.

Domaćin srpske delegacije general Ahmed Abdalah organizovao je posetu beduinskom naselju gde je Dragan Marković Palma, i delegacija koju predvodi, srdačno dočekana od velikog broja beduina. Domaćini su prikazali svoj tradicionalni ples sa mačevima, tradicionalnu muziku, način života i tradicionalni način ishrane. Beduini su inače veoma dosledni svojoj tradiciji, kulturi i teško prihvataju drugačiju kulturu i običaje.

Žive i rade na način kako su radili vekovima unazad. Bave se stočarstvom, gajenjem kamila i koza. Žive u šatorima raštrkani po pustinjskim prostranstvima. U ovoj beduinskoj zajednici živi i 280 deteta koji su rado pritrčavali Palmi i sedeli mu u krilu.

Marković je otplesao tradicionalni ples sa domaćinima, rado čuo njihovu tradicionalnu muziku ali je uspeo da ih nauči melodiji pesme “Cvetak zanovetak” Svetlane Ražnatović. Zauzvrat beduini su skandirali generalu Abdalahu i Draganu Markoviću Palmi.