PANIKA NA LETU od Mančestera do Njujorka: Iz aviona kuljao dim, letelica preusmerena na Irsku

Avion
Pixabay.com

Na letu od Mančestera do Njujorka proglašena je uzbuna samo nekoliko minuta nakon poletanja. Avion pakistanske aviokompanije na relaciji Mančester-Njujork preusmeren je danas, ubrzo nakon poletanja, na aerodrom u Šenonu u Irskoj, zato što se u toaletu pojavio dim, javili su britanski mediji.

 

Let je preusmeren na aerodrom Šenon u Irskoj nakon izveštaja o dimu u toaletu.

 
Vlasti aerodroma u Šenonu navode da je avion preusmeren najverovatnije zbog tehničkog problema, dok je vebsajt “Er lajv” objavio da se u toaletu letelice pojavio dim, te da je to razlog njegovog preusmeravanja, prenosi britanski “Indipendent”.

Reč je o letu pakistanske aviokompanije Pakistan erlajns na liniji 711, koji je trebalo da sleti na aerodrom Džon Kenedi u 12.45.

“Boing 777” kompanije “Pakistan internešenel erlajns” na letu 711 prijavio je “vanrednu situaciju” nekoliko minuta nakon što je poleteo iz Mančestera u 12:45, te je morao da bude preusmeren ka međunarodnom aerodromu u Šenonu.

Avion je bezbedno sleteo u 14:36, a na aerodrom su poslati policajci i vatrogasci, kao deo rutinskog odgovora na vanredna sletanja.