PANIKA U SELU: Ceo život sastavljaju kraj sa krajem a ond su se JEDNOG JUTRA PROBUDILI KAO MILIONERI

Antonio Fernandez
screenshot

Šanse da ste čuli za selo po nazivu "Cerezales del Condadoveoma" su male, ali zato će mnogi poželeti da u njemu imaju neku rodbinu.

 

Ovo uspavano špansko selo dospelo je u žižu javnosti u trenutku kada su objavljeni detalji testamenta čuvenog biznismena Antonija Fernandeza. 

Ove godine, u avgustu, nakon što je napunio 99 godina, Fernandez je u svom testamentu ostavio svakom meštaninu sela po 2 miliona funti.

Antonio Fernandez rođen je u selu Cerezales del Condadoveoma u teškoj bedi, kao dvanaesto od četrnaestoro dece. Bio je čak primoran da napusti školu kada je imao 14 godina.

 

Foto: Google maps

Sa 32 godine odlazi u Meksiko gde kasnije postaje jedan od čelnih ljudi  pivare “Grupo Modelo” koja proizvodi “Koronu”.

Kako piše britanski Metro, bilioner je odlučio da selu ostavi 168 miliona funti. Deo tog novca biće upotrebljen za izgradnju kulturnog centra u selu.

Ovo je jako siromašno selo. Nikada nismo dobili ni jedan pezos od države, ne znam šta bi radili bez Antonija Fernandeza– kaže Maksimino Sančez, vlasnik seoske kafane. 

Korona Ekstra je drugi najjači brend piva u Americi sa godišnjom prodajom od 556 miliona funti.

Inače, Fernandez je već poznat po svojoj filantropiji jer je do sada mnogo pomagao nemoćnim i siromašnim Špancima. Najviše je pomagao nepokretnim mladim ljudima.loading...