PAO JOŠ JEDAN ŠKALJARAC: Uhapšen Miloš Božović, a još ŠOKANTNIJE – sa njim uhvaćeni i…

U akciji uhapšena i tri pripadnika MUP-a Republike Srpske!

hapšenje
Pixabay.com

M.B. iz Cetinja, koga potražuje Interpol, i policijski službenik M.M. iz Banjaluke uhapšeni su juče u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Nakon hapšenja navedenih, sinoć su na području Banjaluke uhapšena još dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske, P.V. i G.R.

Kako se nezvanično saznaje uhapšen je Miloš Božović, pripadnik škaljarskog klana. On je je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove poternice raspisane za krivično delo teško ubistvo. Kako dalje saznaje, kuća u kojoj se krio Božović je u vlasništvu muškarca koji je dobro poznat policiji.

M.M. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske učinio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Nezvanično su dvojica, od tri uhapšena policijska službenika, inspektori u Odeljenju za opšti kriminalitet Uprave kriminalističke policije.

Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu lica M.B. pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi lice M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela – navode iz MUP-a RS.

O hapšenju M.B. obavešten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke lišena slobode još dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske – lice P.V. i G.R..

– Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izveštaji. Sva tri policijska službenika biće suspendovana – kažu u MUP-u.

Hapšenje su izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Miloš Božović je jedan od optuženih za podstrekavanje na ubistvo sugrađanina Ranka Vuletića 2019. godine. Božoviću i Andriji Markoviću u odsustvu se sudi zbog optužbi da su podstrekli sugrađanina Vuka Lalatovića da ubije Vuletića.