“PAO” NAJTRAŽENIJI SRBIN IZ ITALIJE: Filmska akcija hapšenja Igora, u obračunu poginule tri osobe (FOTO)

Igor Vaclavić
Gazzetta di Reggio

Srpski državljanin Igor Vaclavić, alias Norbert Feher koga traže zbog dva ubistva u Italiji uhapšen je nakon smrtonosne pucnjave u Španiji, javljaju mediji.

 

Vaclavić, poznat i kao “Igor Rus”, uhapšen je nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, među njima i dvojica pripadnika španske Civilne garde.

Kako pišu italijanski mediji, Vaclavić (Feher) je jedan od najtraženijih begunaca u toj zemlji i osumnjičen je za ubistvo ugostitelja u Bolonji i šumskog čuvara tokom bekstva od policije.

Vaclavić je u bekstvu od maja ove godine, kada je za njim raspisana internacionalna poternica. Kako se navodi, lociran je kroz saradnju više policijskih službi u Italiji, Srbiji, Austriji, Francuskoj i Španiji. 

Mediji dugo prate njegovo bekstvo, a nedavno je javljeno da policija veruje da je pobegao u Južnu Ameriku. 

Vaclavić ima 36 godina, a italijanska policija ga goni zbog ubistava barmena Davida Fabrija vatrenim oružjem u jednom italijanskom klubu i čuvara Valerija Verija. 

Slučaj je dospeo u žižu javnosti kada su Fabrijevi prijatelji otvorili račun na kome su prikupljali sredstva kojima je praktično ucenjena Vaclavićeva glava. Nuđeno je 50.000 evra za informaciju o tome gde se krije, uz naznaku da će suma biti dvostruko manja ukoliko se otkrije “lokacija njegovog leša”. To je podelilo javnost, a pravnici su sporili zakonitost takve ponude. 

Kako se navodi, Vaclavić je već bio hapšen zbog teških, nasilnih krađa u Italiji 2015. godine. Iako ga italijanski mediji zovu Igor “Rus”, uz naznaku da je iz Srbije, domaći mediji ga nazivaju “Igor Srbin”.