PAO “PRLJAVI” INSPEKTOR?! Uhapšen zamenik načelnika Policijske uprave u Beogradu i još devet osoba

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su deset ljudi, u više odvojenih akcija, dok su za još četiri osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog finansijskog kriminala i korupcije, saopšteno je danas.

Policija
Beta

Oni se sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela od 2013. godine do danas kojim su oštetili budžet Srbije, pravna i fizička lica za više od milion evra.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja, primanje mita, zloupotreba položaja odgovornog lica, udruživanje radi vršenja krivičnog dela, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Među osumnjičenima su tri policajca, bivši rukovodilac u “Telekomu Srbije”, ovlašćeno lice Sindikata železničara Srbije, bivše odgovorno lice “Komercijalne banke” i drugi.

Mediji pišu da je jedan od uhapšenih zamenik načelnika trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd D. J. On se sumnjiči da je 1. novembra policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.