Svi putevi u Moravičkom okrugu su prohodni, na putevima u nižim predelima nema snega, koji je noćas i danas padao, dok na planinskim putevima ima snega u visini od nekoliko centimetara, rečeno je agenciji Beta u nadležnim gradskim i opštinskim javnim preduzećima. Moravički okrug čine Čačak, Lučani, Ivanjica i Gornji Milanovac.

Svi putevi u Čačku i okolini su prohodni, na putevima nema snega i nije bilo potrebno da službe Javnog preduzeća “Gradac” intervenišu, rečeno je agenciji Beta u tom preduzeću.

U opštini Gornji Milanovac svi putevi su prohodni, a na putevima na Rudniku ima snega, visine šest do sedam centimetara. Magistralni putevi prvog i drugog reda nemaju na kolovozu snega, dok na putu Rudnik-Belanovica ima raskvašenog snega visine od jedan do dva centimetra, rečeno je agenciji Beta u putnoj bazi “Rudnik”.

Na području Ivanjice na putevima u nižim delovima opštine snega ima u raskvašenom stanju, a na putevima u višim delovima ima snega u visini do pet centimetara, zbog čega je neophodna upotreba zimske opreme.

U javnom preduzeću “Putevi Ivanjica” upozoravaju na moguću pojavu poledice zbog niskih temperatura, koje se kreću u rasponu od minus dva do jedan stepen iznad nule.

U Lučanima su svi putevi prohodni, a na planinskim putevima ima snega u visini od nekoliko centimetra.

Sneg jakog intenziteta koji od jutros pada na području Prokuplja i celog Topličkog okruga ne stvara veće probleme vozačima i putarima, pa su za sada svi putni pravci prohodni. Zbog velike vlažnosti i temperature koja je iznad nule, sneg se ne zadržava na kolovozu.

Na putnim pravcima iz Niša ka Kosovu saobraćaj se odvija bez problema, ali se vozačima savetuje oprez zbog klizavih kolovoza. Autobuski saobraćaj na području Topličkog Okruga odvija se uredno i svi autobusi saobraćaju bez zakašnjenja prema uobičajnom redu vožnje.loading...