PAPRENE KAZNE! Zbog OVE NOVE MERE nikom više neće pasti na pamet da ide BEZ MASKE

Ministarstvo zdravlja pokrenulo poseban broj za prijave Ako primetite da neko NE POŠTUJE epidemiološke mere, od danas ga možete prijaviti na poseban broj telefona!

Pixabay.com

Ministarstvo zdravlja obaveštava javnost da je od danas u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu putem viber (vajber) aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana.

Trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji je stabilna i rezultat je građana Srbije, koji su pokazali da poštovanjem mera možemo da stavimo epidemiološku situaciju pod kontrolu.

Međutim, sada kada se epidemija korona virusa razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u našoj zemlji može da se epidemiološki promeni i pogorša, naročito ako imamo u vidu da je poslednjih dana i kod građana Srbije došlo do opuštanja i da poštovanje epidemioloških mera slabi.

Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera putem aplikacije viber jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera. U skladu sa tim, a u cilju dalje kontrole epidemije i očuvanja stabilne epidemiološke situacije, Ministarstvo zdravlja apeluje na sve građane da nastave sa poštovanjem mera, nošenjem maski, držanjem distance i pojačanom higijenom ruku.

Jedinstvo i solidarnost naših građana danas nam je najpotrebnije, kako bismo pre svega sačuvali sebe i svoje najbliže, odnosno očuvali nisku incidenciju korona virusa u zemlji, i time spasili živote građana Srbije.loading...