Patrijarh Irinej oštro: Presuda Mladiću je DELO ĐAVOLA!

Patrijarh Irinej
BETA/BRANISLAV BOZIC/MO

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da je presuda ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću bila očekivana i da je uveren da je i ta presuda kao i svaka druga protiv Srba tu "jer silni svetski moćnici rade đavolska dela".

 

– Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi nažalost tu ništa ne možemo da učinimo. Sve se to dešava jer silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice – rekao je patrijarh Irinej za dnevni list “Alo”.

On je naveo i da nepravda što se u Hagu “sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu traje dugo i da joj se ne vidi kraj”.

– Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini – naveo je patrijarh i dodao da se sa tom nepravdom treba boriti tako što “ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla”.

Haški tribunal prvostepeno je osudio Ratka Mladića na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima tokom rata u Bosni i Hercegovini.