PAZITE KUDA SE KREĆETE: Danas je zbog inauguracije BLOKIRAN CEO BEOGRAD!

Šest kaplara
Wikipedia/Bestalex

Ceremonija inauguracije predsednika menja saobraćajne trase!

 

Svečana ceremonija inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatvoriće u petak delove Novog Beograda, a u pojedinim trenucima, zbog dolaska visokih zvaničnika, biće obustavljen i saobraćaj na auto-putu do aerodroma. U najavi su i izmene na linijama gradskog prevoza, a u pojedinim delovima biće zabranjeno parkiranje.

Epicentar dešavanja je Palata Srbija, te će ulice u njenoj neposrednoj blizini biti zatvorene ili će saobraćaj biti preusmeravan. Bulevar Nikole Tesle biće zatvoren za saobraćaj u oba smera, na delu od Brankovog mosta do ulice Trešnjin cvet, i to u periodu od 16 do 22 časa. Neprohodan će biti i Bulevar Mihajla Pupina u oba smera, i to od Ušća do ulice Trešnjin cvet, kao i od Brankovog mosta do Bulevara Nikole Tesle.

Sve linije gradskog prevoza koje saobraćaju ovuda, poput 15, 84, 16, 65, 67, 71, 72, 75, 77, 78, 83 u petak će saobraćati izmenjenom trasom. Voziće ulicom Milentija Popovića, Bulevarom Zorana Đinđića, ulicom Trešnjin cvet, odakle se vraćaju na redovne trase.

Najveće probleme imaće oni koji svoje automobile parkiraju u zoni Sava centra, odnosno u Vladimira Popovića, zatim, kod Otvorenog tržnog centra i “Ušća”. Ova javna parkirališta neće moći da se koriste celog dana, odnosno od 6 časova ujutru, pa sve do završetka manifestacije. Zato bi svi oni koji bi da se sutra ujutru izvezu automobilom, već danas morali da nađu drugo mesto za parkiranje.

I “Prajd” zatvara ulice

Otežano kretanje kroz grad Beograđane očekuje i u subotu, pošto se održava Parada ponosa. Manifestacija počinje u 11 časova, a pripadnici LGBT populacije prošetaće od Pionirskog parka do Trga republike, pa će saobraćaj u tom periodu biti u prekidu.