Pazite se danas! Čeka nas OVAKVO VREME

Kiša
Pixabay.com

Naoblačenje koje će tokom jutra i prepodneva zahvatiti severozapadne i zapadne predele Srbije, sredinom dana, posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve i doneće kišu, pljuskove sa grmljavinom, pad temperature i umeren do jak severozapadni vetar.

 

Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Na jugu i istoku do popodnevnih časova biće sunčano i tropski toplo.

Minimalna temperatura od 16 do 22°C, maksimalna dnevna od 24°C u severozapadnim do 34°C u istočnim i jugoistočnim predelima Srbije, krajem dana i tokom večeri u padu.

U Beogradu sunčani intervali, ali i postepeno povećanje oblačnosti. Krajem dana očekuje se i jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uveče i tokom noći biće uslova za obilnije pljuskove i grmljavinske nepogode. Vetar u skretanju na umeren severozapadni, na udare povremeno i jak. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 28°C, krajem dana i tokom večeri u padu.

U nedelju umereno do potpuno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U ponedeljak i utorak promenljivo oblačno. Na severu će biti suvo, u centralnim i južnim predelima ponegde sa pljuskovima i grmljavinom.

U sredu u svim predelima biće sunčano i toplo, maksimalna temperatura i preko 30°C. Krajem dana na severozapadu naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za subotu, 6. jul

Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno nepovolјno uticati na osobe sa cerebro i kardiovaskularnim obolјenjima, kao i na astmatičare. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu bolova u mišićima, razdražlјivosti i glavobolјe. Potreban je dodatan oprez u saobraćaju.loading...