“PAŽNJA, OBRUŠAVA SE MOST”: Beograđane ZAPREPASTIO natpis na Pančevcu!

Pančevački most
Wikipedia

Natpis “Pažnja, obrušava se deo konstrukcije mosta”, zatekao je Beograđane koji su prilazili železničkoj stanici Pančevački most.

 

Reč je o kraku koji od borčanske strane vodi ka Omladinskom stadionu i Bulevaru despota Stefana, ispod kojeg prolaze pešaci ka železničkoj stanici, ali gde su izgrađeni i objekti: kafane, pekara…

Baš u tom delu mosta rađena je hitna sanacija 2012, kada je napuklo ležište jednog stuba. Most je delom bio zatvoren za saobraćaj, a ljudi su na drugu stranu prelazili pešice ili vozovima. Nadležni su uveravali da je most bezbedan, a Beograđani bili skeptični. Kolovoz se tada zbog kvara spustio čak pet centimetara, a nakon intenzivnih radova za oko nedelju dana most je ponovo bio otvoren za saobraćaj u punom kapacitetu. 

Kako kaže gradski sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš, on nema informacije o novoj havariji na mostu. 

Nisam obavešten o takvom upozorenju okačenom kod mosta, niti je za održavanje Pančevačkog mosta uopšte zadužen grad Beograd. Kolovoz je nedležnost Republike Srbije, odnosno “Puteva Srbije”, dok je za metalne konstrukcije zaduženo preduzeće “Železnice Srbije”. Grad kontroliše samo silazne rampe i taj posao redovno i propisano obavlja – kaže Glavaš. 

Kako dodaje, gradske ekipe izlazile su na teren samo u par navrata i to kad je stanje bilo alarmantno.