Pendrecima i suzavcem na demonstrante: PREGLED SVEGA što se sinoć događalo u Beogradu (FOTO+VIDEO)

Protest građana koji su se sinoć posle 20 sati okupili na platou ispred Narodne skupštine Srbije završen je neredima, nakon što je policija suzavcem i šok bombama pokušala da rastera okupljene.

Printscreen/Kolaž

Revoltirani zbog ponovnog uvođenja policijskog časa, nakon što je u nedeljama uoči izbora vlast ukinula gotovo sve mere borbe protiv koronavirusa i time dovela do ponovne eksplozije broja zaraženih, Beograđani su izašli na ulice.

Početak protesta su obeležile parole “Vučiću, ubij se” i “Ostavke, ostavke”, da bi se okupljenim građanima ubrzo pridružili studenti iz Studenjaka. Kako je broj demonstranata rastao, raslo je i usijanje koje je kulminiralo prvim pokušajem dela okupljenih da probiju kordon policije i uđu u Skupštinu.

Nakon toga je policija na narod krenula pendrecima, štitovima, suzavcem i šok bombama. U opštem metežu veliki broj prisutnih se razišao, ali je situacija izmakla kontroli pa su se sukobi između dela okupljenih i policije nastavili do kasno u noć na ulicama u centru Beograda.

Zapaljeni kontejneri, smeće po ulicama, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, kamenje, zapaljeni policijski automobili, nekoliko slomljenih izloga, slika su nakon noćašnjih protesta u Beogradu. Kako je za RTS rekao direktor policije Vladimir Rebić, povređena su najmanje 43 policijska službenika i 17 demonstranata. 

Do sada su uhapšene 23 osobe. Zapaljeno je pet policijskih vozila, povređena su tri konja. O neredima u Beogradu izvestile su i svetske agencije.

Nešto posle 3 ujutru demonstranti su se razišli, a novo okupljanje najavljeno je za danas. 

Ispred zgrade Skupštine Srbije jutros se nalazi kordon policije. Pripadnici MUP-a raspoređeni su i ispred drugih važnih institucija u Beogradu, kao i na pojedinim većim raskrsnicama.loading...