“Penzionerima se PODMEĆE da su oni izabrali ovu vlast, ko glasa za PLJAČKAŠE”

Vojni penzioner Mile Delić izjavio je večeras na protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu da se penzionerima "podmeće" da su oni izabrali aktuelnu vlast što je po njemu nemoguće dokazati jer "ko je lud da glasa za onoga ko ga pljačka".

BETA

Delić je penzioner koji je 2016. vratio državnu pomoć za penzionere u iznosu od 5.000 dinara, jer je smanjenjem penzije država od penzionera kako je rekao “otela mnogo više”, te je na protestu pokazan uveličan ček od 5.000 dinara za koji su organizatori rekli da predstavlja “zastavu slobode”.

Delić je na protestu penzionerima poručio da, ako izadju na predstojeće izbore, glasaju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili bojkotuju izbore.

Na protestu su prvi put pojavili bedževi sa natpisima “Bojkot”, a okupljeni su više puta uzvikivali “Bojkot”.

Govoreći o problemima vojnih penzionera koji treba da se isele iz nekadašnjeg hotela “Bristol” u naredni privremeni smeštaj, Delić je rekao da je ostalo još nekoliko hiljada vojnih “beskućnika” iz zemalja bivše Jugoslavije koji su ostali bez stanova iako su ih tamo gde su nekada živeli otkupili.

On je kazao i da je “najagilniji u odbrani pljačke” Aleksandra Vučića predsednik PUPS-a Milan Krkobabić iako bi njegov posao trebalo da bude zaštita penzionera”.

Delić je rekao da to što je došao na protest da govori njegov “vid borbe protiv tiranije”.

Posle održanog govora okupljeni su krenuli ka nekadašnjem hotelu “Bristol” da iskažu solidarnost sa stanarima koji treba da se isele odatle.