“PEPEO PADA KAO SNEG”: Požar u Kaliforniji se rasplamsao, SLAVNE LIČNOSTI BEŽE iz svojih luksuznih vila (FOTO)

požar
Beta

Veliki požar u Južnoj Kaliforniji ponovo se rasplamsao zbog čega je u toj oblasti pepeo padao kao sneg, stanovnici se borili za vazduh, a slavne ličnosti bežale iz luksuznog kalifornijskog naselja.

 

Više desetina hiljada ljudi napustilo je svoje domove zbog požara koji se širi u blizini okruga Santa Barbara, a bežali su čak i stanovnici kojima nije naloženo da se evakuišu iz straha da ključni priobalni autoput ne bude zatvoren.

Agencija AP navodi da su pojedine slavne ličnosti pobegle iz luksuznog naselja Montesito, oko 120 kilometara severozapadno od Los Anđelesa, gde se nalaze kuće Opre Vinfri, Džefa Bridžisa i Dru Barimor.

Televizijska voditeljka Elen Dedženeris navela je na društvenoj mreži Tviter da susedi pomažu jedni drugima i njihovim kućnim ljubimcima da pređu na bezbedno mesto.

 

Zvaničnici su kazali da je požar uništio 683 kuće, a železnička kompanija Amtrak otkazala je polaske vozova koji idu kroz Santa Barbaru.

Američke vlasti izdale su u više navrata upozorenje na zagađenje vazduha, uz savet stanovnicima da ostanu kod kuć i izbegavaju aktivnosti na otvorenom.