PRETNJE SMRĆU POBEDNIKU IZBORA :“Pratićemo tebe i muža, pamet u glavu”

Srebrenica
wikipedia

Pobedniku lokalnih izbora u Srebrenici Mladenu Grujičiću i njegovoj supruzi, juče su upućene dve preteće SMS poruke na privatni broj.

 

Grujičić je za “EuroBlic” potvrdio da je u toku jučerašnjeg dana dobio dve preteće poruke.

 
– Prva je upućena mojoj supruzi, u kojoj nas upozoravaju da će nas pratiti, dok sam drugu poruku sinoć primio. U toj poruci je napisano svašta za mene i moju decu – kazao je Grujičić.

On je istakao da je obe preteće poruke odmah prijavio policiji, kako bi se pronašli pošiljaoci.

Kako “EuroBlic” nezvanično saznaje, policija je na tragu pošiljaocu poruka i očekuje se više informacija tokom dana.

U policijskoj stanici Srebrenica potvrđeno je da je prijavljen slučaj pretnji putem poruke “Pratićemo tebe i muža od danas još… Imate pozdrav… Pamet u glavu”.

Podsećamo, na internet stranici CIK, prema podacima od 19.30, objavljeno je da su u Srebrenici obrađena 23 od 27 biračkih mesta i ubedljivo vodi Grujičić sa 70,2 odsto ispred nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića kojeg podržavaju bošnjačke partije sa 29,5 odsto.

Prethodno, Opštinska izborna komisija objavila je preliminarne rezultate za načelnika, koji se značajno razlikuju od preksinoćnjih. Zajednički kandidat srpskih stranka Mladen Grujičić ima čak 1.003 glasa manje nego što je ova komisija preksinoć objavila.

Tvrde da je do razlike došlo zbog greške biračkih odbora, koji nisu pravilno popunili obrasce. U SNSD i SDS upozoravaju da se u Srebrenici pokušavaju prekrojiti izborni rezultati. Tražiće ponovno brojanje i odgovornost članova komisije, bude li utvrđeno da su prekršili propise.

Opštinska izborna komisija preksinoć je objavila da je na izbore u Srebrenici izašlo 6.551 ili 62,63 odsto birača – juče tvrde 5.558 birača, za oko hiljadu manje u odnosu na preksinoćnje rezultate.

Preksinoć je Mladen Grujičić imao je 4.351 glas, Ćamil Duraković 1.910 glasova. Juče, prema novoj matematici OIK, Grujičić ima 3.348 glasova ili 1.003 glasa manje. Duraković 1.558 glasova ili 352 glasa manje.

Razlika u broju osvojenih glasova između Grujičića i Durakovića smanjena je za čak 651 glas na štetu Grujičića.