Pijani Bosanac pogrešio autobus: Umesto na odredište stigao u Dansku, ali to nije jedina nevolja

Državljanin Bosne i Hercegovine bio je pod dejstvom alkohola, kada je zabunom u Hamburgu seo u pogrešan autobus pa umesto natrag u Holandiju otputovao u Dansku.

Pixabay.com

Kako piše Feniks-magazin, u policijskoj stanici u Flensburgu ispostavilo se da je pomorac iz BiH nameravao autobusom da se vrati iz Hamburga u holandski Ajndhoven, gde je na tamošnjoj autobuskoj stanici spakovao svoj prtljag sa jaknom u kojoj mu je ostao novčanik, pasoš i mobilni telefon. Policija nije pojasnila kako je uspeo bez ličnih dokumenata da stigne u Hamburg.

U policijskom saopštenju navodi se da je u Hamburgu, pod uticajem alkohola, “jedan zeleni autobus zamenio za drugi zeleni autobus” koji je vozio u Kopenhagen. Šta je učinio, shvatio je tek na graničnom prelazu sa Danskom.

Kako je planirao iz Ajndhovena da otputuje kući u BiH, policija je kontaktirala bosanskohercegovačku ambasadu u Berlinu pa od njih dobila podatke o njegovom identitetu.

Iz ambasade BiH u Berlinu su svom 45-godišnjem pomorcu poslali kupljenu autobusku kartu kako bi mogao iz Hamburga da se vrati u Ajndhoven gde su mu ostale stvari.

Kako bi se uverili da će 45-godišnjak ovoga puta ući u pravi autobus, nemački policijski službenici su ga odvezli do autobuske stanice i uveli u autobus za Ajndhoven.