Pink panteri uhapšeni u Grčkoj: Dvojica Srba sa poternice pala zbog pljačke (VIDEO)

Za jednim od uhapšenih Srba je čak raspisana i Inetrpolova poternica za prevare koje je počinio u našoj zemlji.

hapšenje
Pixabay.com

Policija je u Grčkoj uhapsila dvojicu državljana Srbije zbog pljačke poznate prodavnice skupocene odeće i obuće u Atini. Nadležni za uhapšene tvrde da su pripadnici kriminane grupe najpoznatijih pljačkaša Pink Panteri.

Nakon hapšenja u centru grada i privođenja u policiju otkriveno je da za jednim od njih traga i država Srbija.

Grčki mediji su preneli da je reč o Srbinu starom 37 godina za kojim je Interpol raspisao crvenu poternicu zbog velikih prevara za koje se sumnjiči u svojoj zemlji.

Drugi uhapšeni je takođe državljanin Srbije, star 49 godina, inače begunac iz grčkog zatora Alikarnasos”, prenosi portal “Newsit”.

Kako se saznaje, dvojica Srba upala su pred kraj godine u luksuznu prodavnicu i odneli odeću i obuću vrednu čak 30.000 evra, prenosi “Mondo”.

Kretanje Pink Pantera snimile su sigurnosne kamere lokala u okolini prodavnice. Na snimcima se vidi mali automobil koji dolazi ispred prodavnice. Dvojica provalnika, izlaze, tiho provaljuju i u roku od nekoliko minuta iznose robu u vrednosti od 30.000 evra, a potom nestaju.

Kako se vidi na snimku, muškarci nose kišobran, najverovatnije kako bi onemogućili da im kamere snime lica.

Specijalni policijski time je formiran za hapšenje dvojice naših državljana sa debelim dosijeima. Specijalci su osumnjičenima brzo ušli u trag.

Grčki mediji prenose da kada su Srbi locirani, stariji je pokušao da ih obmane tako što im je pokazao falsifikovanu francusku policijsku legitimaciju i  vozačku dozvolu.

Reč je o dokumentima koja pripadaju drugoj osobi. Međutim, policijska značka nije pomogla Srbinu i obojica su uhapšeni i pritvoreni.

Jedan od uhapšenih Srba iz zatvora Alikarnasos, u kom služi kaznu od 20 godina zatvora zbog krađa u toj državi, pobegao je još 25. februara 2021. godine.