PITAJ PRAVE BEOGRAĐANE: Prava gradska faca nikada neće popiti piće u OVIM ULICAMA

Knez Mihailova
Wikipedia/BarbuškaOdLire

Ne dajte da vas zavara gužva! U Beogradu postoje tri ulice u čijim kafićima pravi Beograđanin nikada neće sesti!

 

Svaki turista ili novopečeni žitelj Beograda, kada želi da prošeta, odmori se ili popuje neko piće zaputi se na tri već određene lokacije u srpskoj prestonici. To je naravno “sveto trojstvo” Beograda – Strahinjića Bana – Knez Mihailova – Obilićev venac. Tri top destinacije za turiste i dođoše koji u želji da budu u “epicentru događanja opsedaju lokale u ovim ulicama.

Upravo su ove tri ulice na mapi zaobilaženja kod svakog pravog Beograđanina.

Naime, glavno šetalište – Knez Mihailova jeste ulica koju Beograđani vole, ali isto tako je nezaobilazna destinacija za turiste. Dakle, ako se slučajno zadesite ovde računajte na gužvu koja će većinu izludeti. Beograđani zato ovu okaciju zaobilaze u širokom luku. 

Druga “zaobilazna stanica” za Beograđane je Obilićev venac koji već godinama izgleda kao vozić zbog kafića koji su, kao vagoni, prikačeni jedan za drugi. I ne samo to! Tu je uvek tolika gužva da bi čovek pomislio da dele besplatno piće.

Ako možda i preživite Obilićev venac, “Silinonsku dolinu” tj. ulicu Strahinjića Bana nećete sigurno… osim naravno, ako niste ludi za “izlog lokalina” u kojima poziraju neke nove zvezde i zvezdice prestonice koje i dalje žive u ubeđenju da će celodnevnim blejanjem u ovoj ulici na brzinu postati Beograđani.

Prvi i osnovni razlog zbog kojeg prestoničani izbegavaju ova mesta jeste konstantna gužva. Nijedan Beograđanin nije lud za bukom koje ionako ima previše.

Tu je naravno i pitanje “staža”. Svaki pravi Beograđanin ima svoj lokalni kafić u kojem se oseća “kao kod kuće”, gde lagano dođe u trenerci i patikama bez želje za poziranjem, i u kom sve goste zna na “ćao, pa gde si ti”. 

E sad, ako u pomenutnim ulicama i sretnete nekog Beograđanina, to je obično znak da ima goste iz inostranstva koji insistiraju da sednu baš u “onaj čuveni kafić u krugu dvojke”. U ostalim slučajevima ova mesta zaobilaziće u širokom luku.