PITAJ PRAVE BEOGRAĐANE: Evo kako da prepoznate PRAVOG BEOGRADSKOG ŠMEKERA

Ljubav
Pixabay.com

Beogradski šmekeri su danas skoro pa izumrla vrsta i ako niste imali sreću da ih sretnete, lako možete da pomislite da ni ne postoje. Ipak, nije tako!

 

Mnogi misle da je ova vrsta Beograđana nestala sa generacijom Dragana Nikolića, Dušana Prelevića Preleta i ekipe. Može se reći da ih je manje, ali još uvek ima “poslednjih Mohikanaca” u ovom našem lepom gradu.

Nisu vam to oni momci koji zauzimaju centralne separee u prestoničkim klubovima, niti su to oni koji parkiraju “besna kola”. Daleko od toga! Pravi beogradski šmeker nije nužno stacioniran u “krugu dvojke” niti ga određuje super popularni lokal u kom sedi.

Zašto prava gradska faca neće ni priviriti na Adu Ciganliju možete saznati OVDE!

Pravi beogradski šmekeri su momci koji svoj grad poznaju kao i svoj džep. Ipak, time se ne hvale. Oni Beograd vole diskretno i iz prikrajka i nemaju potrebu da se hvale svojim znanjem, vezama i poznanstvima.

A kad smo kod džepa, beogradski šmekeri su oni koji će i kad im je novčanik prazan biti veći frajeri od onih sa punim džepovima, pa će svojom maštom i šarmom obezbediti pravi i nezaboravni provod svojoj lepšoj polovini. Oni će vas odvesti u poslastičarnicu “Bombaj” ili “Pelivan”, a posle toga naći neku šarmantnu uličicu, deo grada koji nikada niste videli i ispričati vam uzbudljivu istoriju tog dela grada ili neverovatnu anegdotu koja se baš tu dogodila pre deceniju ili dve. Jer, pravi beogradski šmekeri znaju kako Beograd diše!

A gde možete sresti i kako da prepoznate PRAVE BEOGRAĐANKE možete saznati klikom OVDE!

On je i predator i vitez, on je i nežan i odvažan. On ima stav, principe i kodekse časti.

On ume da se povuče kad treba, ali je uvek spreman i da se brani. On zna da uvek i na svakom mestu treba da bude onaj koji će pomoći svakoj dami u bilo kakvoj nevolji, jer bi on isto tako voleo da neko pomogne njegovoj baki, mami ili sestri. On će uvek svaku damu u svom društvu tretirati kao pravu kraljicu.

On neće urlati na ulici, niti se ponašati bahato. On zna da svaku reakciju prilagodi vremenu i mestu. Pravi beogradski šmeker ne mora da bude bučan da bi bio primećen, njegovo ponašanje i harizma ga svakako stavljaju u centar pažnje. Zato to nije onaj tip koji urla dok drugaru preko mobilnog nasred Trga republike prepričava u kakvom je provodu sinoć bio i kakve je “ribe nahvatao”.

Slično, njega nećete videti kako pretiče preko pune linije, trubi na pešake niti se bahato ubacuje pre vozača koji pokušava da se parkira. Jer, ovi Beograđani znaju šta je red.

Devojke, birajte beogradske šmekere! Drage mame, odgajajte više ovakvih vitezova beogradskog asfalta. Nedostaje nam više takvih!loading...