Pitali su VUČIĆA da li će zvati SPS u vladu! OVO JE NJEGOV ODGOVOR!

Aleksandar Vučić
Beta

Na pitanje da li će SPS dobiti poziv za vladu lider SNS Aleksandar Vučić odgovara da ne želi o tome u ovom trenutku i kratko kaže da je vrlo škrt na pozivima.

 

Nakon toga novinarka emisije „Oko“ pitala ga je ko sigurno neće dobiti poziv, a Vučić je odgovorio: „Oni to znaju“.

„Potpuno je jasno da te ljude kojima je mržnja jedina politika ne pada mi na pamet da ih zovem. Hoću one koji će se boriti za Srbiju, za drugačiju i uspešnu Srbiju, ne za one koji će da prete, psuju i viču. One koji govore samo o nepravilnostima, a samo SNS prijavio nepravilnosti na kraju“, navodi Vučić.

Osim toga, lider naprednjaka je naveo da je Savez vojvođanskih Mađara njihov pouzdan partner, kao i da se danas čuo s Ištvanom Pastorom.

Vučić ističe da će njegov predlog, ukoliko se predsedništvo SNS usaglasi, biti da Pastor bude predsednik Skupštine Vojvodine, a na pitanje ko će biti vojvođanski premijer lidera naprednjaka nije odgovorio.

„Možemo mi i sami, bez Mađara ili bilo koga drugog“, naveo je Vučić.

Govoreći o izbornoj noći i tome kako je izgledao da nije zadovoljan rezultatom Vučić navodi da on ne predvodi „cenzus stranke i cenzus koalicije“.

„Bavio sam se čitanjem papira, Mekalister me je pogledao i rekao mi ’ovo nisam video u svom životu, da neko posle ovakve pobede sedi sam u sobi i piše po papirima’. A pogodio sam sve šta će se dešavati tokom noći“, rekao je Vučić, pominjući da su se „pojavile noćne vile“.

On kaže da će naprednjaci ubuduće pobeđivati ozbiljnošću i odgovornošću, kao i da već sutra ide da postavlja kamen temeljac za fabriku kod Požege koja će proizvoditi municiju.

„Ta slavlja, to meni ne priliči. Da pijem, slavim, jedem torte… Ne razumem se u to“, naveo je Vučić na kraju razgovora za RTS, posle čega je novinarku upitao „nego, gde su vam one krađe“.

Nakon što mu je ona odgovorila da to nisu mediji navodili, nego opozicione stranke, Vučić je dodao: „Ako ih nađete, javite mi“.