Bivšem makedonskom premijeru koji je odbio da se odazove odsluženju pravosnažne dovogodišnje kazne zatvora u slučaju nabavke blindiranog “mercedesa”, pasoš je oduzret još prošle godine. Nakon petodnevne “misterije” gde se nalazi, dilemu je razrešio sam Gruevski koji se javio iz Mađarske.

Pitanje koje se nametnulo je kako je došao do te zemlje ako nema pasoš? S tim u vezi, beogradski list “Politika” saznaje da je on koristio lažni pasoš s kojim je preko noći prešao granicu i ilegalno ušao u Tiranu, gde su ga prihvatili zaposleni u ambasadi Mađarske.

Zatim je, prvim jutarnjim letom, kompanije “Malev”, direktno iz Tirane sleteo u Budimpeštu, odakle je zatražio azil. Kako piše list Gruevski se prerušio, stavio je sunčane naočare i šešir, a posada aviona nije znala ko je on, budući da ni šešir ni naočare nije skidao tokom celog leta.

U momentu kada je poternica za njim stupila na snagu, oko 10 sati ujutro, Gruevski je već bio u Budimpešti.

Kancelarija mađarskog premijera Viktora Orbana je juče potvrdila da je Gruevski podneo je zahtev za azil madjarskoj kancelariji za imigracije, tražeći izbeglički status.loading...