PITANJE OD MILION DOLARA: Kada će konačno POSTATI TOPLIJE?!

Sneg
Beta

U Srbiji u četvrtak jutro vedro i ledeno, u većini predela i sa maglom ili niskom oblačnošću. Tokom većeg dela dana biće suvo, a u većini predela i dalje se očekuje ledeni dan. Sredinom dana i jugozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se naoblačenje sa snegom.

 

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u toku noći u košavskom području u pojačanju. Minimalna temperatura od -18 do -10°C, loaklno do -20°C i niže, a maksimalna dnevna biće od -4°C na severu do 1°C na jugoistoku Srbije.

U Beogradu u četvrtak ledeno jutro i biće vedro, na širem području grada i maglovito. Tokom većeg dela dana biće suvo, a i dalje očekuje ledeni dan. U toku večeri i noći jače naoblačenje sa snegom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u toku noći u pojačanju. Minimalna temperatura -15°C, maksimalna dnevna -3°C, piše Weather2Umbrella.

U petak oblačno sa snegom, susnežicom i kišom koja će se lediti pri tlu i stvarati opasnu poledicu. U košavskom području duvaće jak, na jugu Banata i u Podunavlju i olujni jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura od -1°C na severu do 4°C na jugu Srbije.

U subotu prestanak padavina, samo će na severu i istoku pre podne pada sneg, ponegde i kiša koja će se lesiti pri tlu. Krajem dana i tokom noći sa jugozapada se očekuje novo naoblačenje sa susnežicom, snegom i kišom, ponegde sa kišom koja će se lediti pri tlu. Maksimalna temperatura od 0°C na severu do 9°C na jugu Srbije.

U nedelju oblačno sa padavinama. Tokom dana u severnim, do kraja dana i u ostalim predelima prestanak padavina. Makismalna temperatura od 3°C na severu do 12°C na jugu.

U ponedeljak suvo i toplije sa sunčanim intervalima, maksimalna temperatura od 6 do 12°C. Za vikned vetar u slabljenju i skretanju na severozapadni, a u ponedeljak ponovo na jugoistočni i biće u pojačanju. Narednih dana u Timočkoj i Negotinskoj Krajini ledeno sa snegom. Maksimalna temperatura od -7 do -4°C, a od vikenda malo toplije, ali dalje uz ledene dane.